Téli menetrend a British Airways-nél

Révay András - 2004. november 5. 14:28

Erősödő európai és nemzetközi utasforgalom - napi három járat Budapestről Heathrow-ra

Téli menetrend a British Airways-nél

Erősödő európai és nemzetközi utasforgalom - napi három járat Budapestről Heathrow-ra
Budapest, 2004. október 28. - A tavalyi téli szezonhoz képest közel 2 százalékkal növeli kapacitását és emeli európai, valamint nemzetközi útvonalain közlekedő járatainak számát a British Airways az október 31-én kezdődő téli menetrendi szezonban. Az európai úthálózatban a British Airways emelt számban közlekedteti a svájci, görögországi, horvátországi és litván járatait, ugyanakkor felfüggeszti a Gatwick-ről Párizsba közlekedő járatait. A tengeren túli útvonalhálózatban nő a British Airways járatok száma Dél Afrika, az Egyesült Arab Emirátusok, az Egyesült Államok valamint a Bahama Szigetek irányába. A téli menetrendben a magyar utazókat érintő fontos változás az, hogy október 31-től a londoni Heathrow repülőtérre közlekedik majd a British Airways 3., azaz esti Budapest - London járata is. A légitársaság tervei között a 2005 nyári menetrendi időszakra való áttéréskor már egy újabb, napi rendszerességgel Gatwick repülőtérre közlekedő járat indítása szerepel.

Annak ellenére, hogy a nemzetközi légitársaságok általában kevesebb utassal kénytelenek számolni a téli menetrendi időszakban, a British Airways mégis utasai számának bővülését prognosztizálja és közel 2 százalékkal növeli kapacitását nemzetközi szinten a téli menetrendi szezonban.

Az október 31-étől életbe lépő téli menetrendben nő majd a London Heathrow-ról a svájci Bázel-be, Zürich-be valamint a Gatwick-ről Genfbe induló járatok száma. Márciustól 3 új British Airways járat indul Gatwick repülőtérről a görög Salonika, a horvátországi Split városokba valamint Litvánia fővárosába, Vilniusba.

A téli menetrendben a British Airways nem közlekedteti a londoni Gatwick és a párizsi Charles de Gaulle repülőtér között üzemelő járatait, mivel járatrendszerének korábbi átszervezésekor ezek a járatok a Heathrow repülőtérre kerültek át.

Ugyancsak az európai járatrendszert, ezen belül is a Budapest - London útvonalat érintő fontos változás az, hogy a hét 5 munkanapján Gatwick-re közlekedő 3. BA járat a téli szezonban a Heathrow repülőtérre jár majd a hét minden napján. A British Airways Budapest és London között közlekedő járatainak száma ezzel heti 19-ről 21-re nő közel 17 %-kal bővítve az útvonal kapacitást.

"Légitársaságunk téli kapacitásbővítését egyrészt az Európai utasforgalom bővülése, másrészt pedig utasaink minőségi és prémium szolgáltatásaink iránti fokozott igénye teszi lehetővé." - jelentette ki Molnár Ferenc, a British Airways értékesítési és marketing igazgatója. "Légitársaságunk 2005 áprilisától újabb, immár napi 4. járat bevezetését tervezi." - tette hozzá az igazgató.

Az október 31-én életbe lépő téli menetrendben változik a British >Airways tengeren túli útvonalhálózata is. Ebben az időszakban emelt >járatszámmal közlekedtet majd járatokat a légitársaság Cape Town, Dubai, >Miami városokba valamint a Bahama Szigetekre és a Caicos Szigetek >népszerű üdülőhelyeire egyaránt.

További információ kérhető:

Molnár Ferenc
Piskóti Attila / Paulovics Heni
British Airways Premier Kommunikációs Iroda
Tel.: 411-5501
Tel.: 483-1860

Ha tetszett a cikk, lájkold és írd le a véleményed!