Megnyílt az utolsó

2014. december 18. 20:45

A Budapesti Szépművészeti Múzeum 2015. február 15-én három évre bezár. Hogy könnyebb – vagy talán éppen hogy nehezebb – legyen a hosszú búcsú, a múzeumban még megnyílt egy kamara-kiállítás, egy stílusteremtő művész alkotásaiból.

programajánló, Budapest, Szépművészeti Múzeum, kiállítás, Alan Sonfist

Tűzben született világ

2014. december 13. 18:46

A Magyar Üvegművészeti Társaság ismét megrendezte háromévenkénti, nagyszabású csoportos kiállítását a HuGlass-t. A kiállításon 46 művész mintegy 100 alkotása látható az üvegművészet legkülönbözőbb területeiről. A nagy, nemzetközileg is elismert nevek mellett fiatal művészek is bemutatkoznak.

programajánló, Budapest, kiállítás, üvegművészet

KoPé tréfái

2014. december 11. 22:08

Cápa van a Dunában! Ez kérem nem rémhír, hiteles, még fénykép is van róla! Ennek ellenére mégsem igaz? No de akkor mi van a Gellért-hegyről ömlő lávafolyammal? Az ember már a saját szemének sem hihet? Ezt mindenki döntse el maga!

programajánló, Budapest, kiállítás, fotóművészet, Kovács Péter, Paloma

Bor, gasztronómia, kultúra: Roby Lakatos karácsonyi koncertje

2014. december 11. 10:24

Finom borokkal és világhírű hegedűművésszel hangol a Karácsonyra a Seasons Bistro.

programajánló, karácsony, bor, vacsora

Jó hangulat, baráti szellem

2014. november 28. 22:48

Idén is három helyen lesz egyszerre karácsonyi vásár Budapesten. November 28-án sötétedéskor elindul a téli forgatag a Vörösmarty téren. Második alkalommal rendezik meg az Advent Budapesten elnevezésű téli fesztivált a Deák tér melletti Városháza parkban, a Szent István Bazilika előtti tér idén negyedik alkalommal lesz az adventi időszak élményekkel teli találkozópontja.

programajánló, Budapest, Karácsonyi vásár, Bazilika, Vörösmarty tér

Fillérek, egy meg nem tölthető kalapban

2014. november 24. 18:06

November 30-án, advent első vasárnapján 18 órakor, ünnepélyes keretek közt nyílik meg a Diótörő-fesztivál, a Magyar Állami Operaház szabadtéri karácsonyváró programja, amely immár negyedik alkalommal, ismét egybefonódik az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtő kampányával. Az Operaház a hagyományos Diótörő-sorozattal, karácsonyi hangversenyekkel és a jótékonyság jegyében szervezett programokkal készül az ünnepre.

programajánló, Budapest, Operaház, balett, Diótörő, jótékonyság

Bor és művészet

2014. november 22. 16:47

November 29-én és 30-án ismét a Vajdahunyad várba várják a jó borok kedvelőit. Ők szavazhatnak majd arra is, hogy szerintük kié az év legjobb újbora és kié a legjobb sajt. Bár nem versenyeznek, de jelen lesznek a fesztiválon a különleges húskészítmények, sonkák, kolbászok előállítói is.

programajánló, Budapest, bor, sajt, Újbor és Sajtfesztivál

Költő, hadvezér, államférfi

2014. november 18. 22:06

November 18-án éppen háromszázötven éve, hogy gróf Zrínyi Miklós a Csáktornyához közeli birtokán halálos vadászbalesetet szenvedett. A Magyar Nemzeti Galéria kiállítása ebből az alkalomból a korszak legkiválóbb magyar költőjének, katonai szakírójának, hadvezérének és államférfijának állít emléket.

programajánló, Budapest, Nemzeti Galéria, kiállítás, Zrínyi Miklós

Már az első lesiklás is öröm

2014. november 15. 20:29

A tél közeledtével megélénkül az érdeklődés a síterepek iránt. Szomszédaink közül két ország is bőséges lehetőséget kínál a válogatásra. Sokan állítják, hogy Szlovákia helyszínei nemcsak közelebb vannak, de olcsóbbak is Ausztriánál és ma már a színvonalban sem nagyon van különbség.

programajánló, Szlovákia, Donovaly, sízés

Testvérem, sírnom kellett

2014. november 9. 22:01

A berlini fal leomlása előtt tiszteleg - napra pontosan az esemény 25. évfordulóján - a Szépművészeti Múzeumban nyíló - Jörg Immendorff műveit bemutató - „Éljen a festészet!” című kiállítás. A második világháború utáni német festészet ikonikus, forradalmi alakjának emléket állító tárlaton 60 műalkotás segítségével kaphat képet a látogató a hét éve elhunyt alkotó életművéről.

programajánló, Budapest, kiállítás, Szépművészeti Múzeum, Immendorff

/ 33
1. oldal 2 3 4 következő oldal

Partnereink

Bevezetem.hu Veledutaztam.hu