Tavasszal nyit az Elixír

2015. január 6. 16:47

Tavasz első havában nyitja meg kapuit Mórahalom legújabb medical wellness szállodája. Az előzetes tervek szerint 2014. év végére tervezték a nyitást, de a beszerzések elhúzódása és az időjárási körülmények miatt el kellett halasztani az átadást. A beruházás ennek ellenére rendben zajlik és a projekt megvalósítási ütemtervét is tartani tudják.

wellness, szálloda, Mórahalom

Borokról könnyedén

2014. december 29. 20:35

Soha jobb alkalom nincs arra, hogy kézbe vegyük Jens Piewe könyvét, mint éppen néhány nappal Szilveszter előtt. Ilyenkor szerezzük be a kortyolni valót a hajnalig tartó mulatsághoz.

borászat, könyv, borok, pezsgő

Jeruzsálem közelebb jött

2014. december 21. 21:48

Messze van, mint Makó Jeruzsálemtől – tartja a mondás, ha nagy különbségeket akarunk érzékeltetni. Lehetséges, hogy egy könyv elolvasása után ezt a távolságot sokan majd csökkenni érzik.

Jeruzsálem, Alexandra Kiadó, Montefiore, könyv, történelem

Világelsők vagyunk

2014. december 19. 16:33

Vagy mégsem. De pillanatnyi ismereteink szerint, most még biztosan. Az elsőséghez nem is kellett több, mint – oly sok más esetben – egy jó ötlet.

szaloncukor szépségverseny, Nagytétényi Kastélymúzeum

Megnyílt az utolsó

2014. december 18. 20:45

A Budapesti Szépművészeti Múzeum 2015. február 15-én három évre bezár. Hogy könnyebb – vagy talán éppen hogy nehezebb – legyen a hosszú búcsú, a múzeumban még megnyílt egy kamara-kiállítás, egy stílusteremtő művész alkotásaiból.

programajánló, Budapest, Szépművészeti Múzeum, kiállítás, Alan Sonfist

Kosher Szilva- és Almapálinkával koronázza meg az évet a Rézangyal

2014. december 18. 10:07

A minőség és tisztaság garanciája díszíti a Rézangyal új, Kosher Szilva- és Almapálinkáit. A kósersági pecséttel ellátott palackok folyamatosan ellenőrzött és szigorú higiéniai körülmények között előállított, kiváló minőségű pálinkákat rejtenek

pálinka, karácsony

Tűzben született világ

2014. december 13. 18:46

A Magyar Üvegművészeti Társaság ismét megrendezte háromévenkénti, nagyszabású csoportos kiállítását a HuGlass-t. A kiállításon 46 művész mintegy 100 alkotása látható az üvegművészet legkülönbözőbb területeiről. A nagy, nemzetközileg is elismert nevek mellett fiatal művészek is bemutatkoznak.

programajánló, Budapest, kiállítás, üvegművészet

KoPé tréfái

2014. december 11. 22:08

Cápa van a Dunában! Ez kérem nem rémhír, hiteles, még fénykép is van róla! Ennek ellenére mégsem igaz? No de akkor mi van a Gellért-hegyről ömlő lávafolyammal? Az ember már a saját szemének sem hihet? Ezt mindenki döntse el maga!

programajánló, Budapest, kiállítás, fotóművészet, Kovács Péter, Paloma

5 tény a japán karácsonyról

2014. december 11. 13:31

A karácsonyt a keleti szigetország lakói is megünneplik, ám számunkra igen szokatlan módon. Lássuk az öt legfurcsább dolgot, amivel a felkelő nap országában találkozhatunk az ünnep idején.

Japán, karácsony

Bor, gasztronómia, kultúra: Roby Lakatos karácsonyi koncertje

2014. december 11. 10:24

Finom borokkal és világhírű hegedűművésszel hangol a Karácsonyra a Seasons Bistro.

programajánló, karácsony, bor, vacsora

Egészség, pihenés, szórakozás

2014. december 10. 18:06

Egyetlen másodperc alatt nyolcszor kerülné meg a földet az a lézersugár, amivel szemműtéteket végeznek Magyarországon, Alsópetényben. A beavatkozás végeztével a beteg – egy napi pihenő után – már a környék természeti szépségeiben gyönyörködhet, kirándulásokon vehet részt.

Alsópetény, Prónay-kastély, lézeres szemműtét

7 ok, amiért látnod kell Japánt

2014. december 8. 16:17

Az ázsiai szigetország egész évben olyan látványosságokkal vár, melyekkel máshol biztosan nem találkozol. Összegyűjtöttük, hogy miért érdemes télen is Japánba látogatnod.

Japán

Értékes elismerés

2014. december 7. 19:59

Baráti társaság éttermi csevegésével kezdődött, országos jelentőségű esemény lett belőle. Igaz, közben eltelt tizennégy év. Ennyi idő viszont elegendő volt rá, hogy bizonyossá váljon, a közönség és a „szakma” egyaránt számon tartja: idén ismét kiosztották a Gundel Művészeti Díjakat.

Gundel Művészeti Díj

Edd a hajót kézzel!

2014. december 3. 20:14

Volt idő, amikor Grúzia nevének hallatán, Magyarországon az embereknek elsőként a konyak jutott eszébe. Azután a grúz konyak évekre eltűnt az üzletekből, míg egyszer csak, tavaly Budapesten, az Andrássy út elején, megjelent egy grúz étterem, melynek azóta párja is született.

étterem, Budapest, Grúzia, Hachapuri

A bor és a sajt ünnepe

2014. december 2. 19:07

A 2014-es évet egymással versengve szidják a borászok. Van, aki egyenesen az utóbbi ötven év legrosszabb évjáratának nevezte. Ám aki eljött a Vajdahunyad várba az Újbor és Sajt Fesztiválra, meglepve tapasztalhatta, hogy már az újborok között is igen figyelemre méltót kóstolhatott. A sajtoknál pedig évjárati gondokról egyáltalán nem beszélhetünk. A megszokott, magas minőséget nem volt, ami veszélyeztesse.

Újbor és Sajtfesztivál, bor, sajt

Jó hangulat, baráti szellem

2014. november 28. 22:48

Idén is három helyen lesz egyszerre karácsonyi vásár Budapesten. November 28-án sötétedéskor elindul a téli forgatag a Vörösmarty téren. Második alkalommal rendezik meg az Advent Budapesten elnevezésű téli fesztivált a Deák tér melletti Városháza parkban, a Szent István Bazilika előtti tér idén negyedik alkalommal lesz az adventi időszak élményekkel teli találkozópontja.

programajánló, Budapest, Karácsonyi vásár, Bazilika, Vörösmarty tér

Lehet jóízűen is!

2014. november 26. 18:23

Nem szakácskönyv, nem napló, nem anekdota gyűjtemény. Hát akkor mi? Kivonat, sűrítmény egy kiváló ember, egy nagyszerű művész életének egyik – ám a színpaddal éppoly egyenértékű - oldalából.

Bodrogi Gyula, könyv, Alexandra Kiadó

Fillérek, egy meg nem tölthető kalapban

2014. november 24. 18:06

November 30-án, advent első vasárnapján 18 órakor, ünnepélyes keretek közt nyílik meg a Diótörő-fesztivál, a Magyar Állami Operaház szabadtéri karácsonyváró programja, amely immár negyedik alkalommal, ismét egybefonódik az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtő kampányával. Az Operaház a hagyományos Diótörő-sorozattal, karácsonyi hangversenyekkel és a jótékonyság jegyében szervezett programokkal készül az ünnepre.

programajánló, Budapest, Operaház, balett, Diótörő, jótékonyság

Borok az ünnepi asztalra

2014. november 22. 21:57

Akár szakmai továbbképzésnek is hirdethették volna azt a borbemutatót, melyet a Vylyan Pincészet tartott, az In Vino Veritas borkereskedés Dohány utcai szaküzletében. Kitűnő, élvezetes előadásban ismertették az Ünnep idejére szánt, legkiválóbb boraikat.

bor, Villány, Vylyan, In Vino Veritas

Bor és művészet

2014. november 22. 16:47

November 29-én és 30-án ismét a Vajdahunyad várba várják a jó borok kedvelőit. Ők szavazhatnak majd arra is, hogy szerintük kié az év legjobb újbora és kié a legjobb sajt. Bár nem versenyeznek, de jelen lesznek a fesztiválon a különleges húskészítmények, sonkák, kolbászok előállítói is.

programajánló, Budapest, bor, sajt, Újbor és Sajtfesztivál

/ 145
1. oldal 2 3 4 következő oldal

Partnereink

Bevezetem.hu Veledutaztam.hu