Bor, gasztronómia, kultúra: Roby Lakatos karácsonyi koncertje

utazonet - 2014. december 11. 10:24

Finom borokkal és világhírű hegedűművésszel hangol a Karácsonyra a Seasons Bistro.

Az év végi hajrában bizony jól esik megpihenni, leülni, összeszedni a gondolatokat és egy pillanatra kiszakadni a nagy rohanásból. Erre pedig a legjobb recept: csodás zene, finom falatok és izgalmas borok.

Pontosan ezt kínálja a nemrég megnyílt Seasons Bistro december 18-án, ahol a világhírű hegedűművész, Roby Lakatos ad koncertet. Az ismert zenész játékát Janosh von Beöthy borász csodás borai egészítik ki, mely borokat Roby Lakatos virtuóz játéka ihlette a múltban. Az estét a bistro menüje teszi kerek egésszé, melyet a Budapesten egyedülálló kemencében készítenek a séfek.  

Roby Lakatos 1965-ben született Budapesten. Híres cigány hegedűs dinasztia leszármazottja, Bihari János egyenes ági rokona. Hatévesen a Dankó Pista emlékkoncerten a művész hegedűjével lépett fel. Tizenegy éves korában már Járóka Sándor zenekarban játszott. Igazán akkor kapott elismerést, amikor 1984-ben, első zenekarával Belgiumba szerződött. Tizenkét évig játszott Brüsszelben a Les Ateliers de la Grand Ile klubban, saját zenei stílusa, ami ötvözi a jazz, a cigányzene és a klasszikus zene elemeit, ekkor alakult ki. Tündöklő előadói tehetsége virtuóz technikával párosul. Erre a világhírű muzsikus Yehudi Menuhin is felfigyelt és mentorként segítette. A tapasztalt borértő hegedűművész számára borok is készültek a közelmúltban, melyek a Balaton-felvidékről, Csobáncról származnak. Ezek a nedűk kerülnek felszolgálásra december 18-án a Seasons Bistro vacsoráján, mely étteremnek nem titkolt célja az otthon melegét elhozni Budapest szívében. Természetesen, ha már a hegedűművész vendégségbe érkezik, a hangszer sem marad tétlen, az est fényét Roby Lakatos és barátai virtuóz játéka emeli.

 

Menü

 

Faszénen sült padlizsánkrém – Csobánci Aspirato 2012

Doveri nyelvhal bearnaise mártással – Quadriga 2013

Báránypofa zöldségekkel – La Passion 2010

Francia csokoládétorta – Csobánci Gilgamesh 2013

 

 

Legyen egy meghitt, nyugalmas, ugyanakkor ízekben és élményekben gazdag pillanat még az ünnepek előtt!

 

Részletek:

www.seasonsbistro.hu/

www.facebook.com/SeasonsBistroBudapest

Ha tetszett a cikk, lájkold és írd le a véleményed!