Balatoni Halfesztivál 2014 - Siófok

Utazónet - 2014. szeptember 25. 15:01

Siófokon idén második alkalommal rendezik meg a Balatoni Halfesztivált. A város legfiatalabb gasztronómiai rendezvénye tavaly ősszel, a várakozásokat is meghaladó népszerűségnek örvendett, és már a debütáláskor kiderült: a halak legjobb közege nem feltétlenül a víz, sokkal inkább a tányér.

Sikeres kezdet után októberben ismét az uszonyosoké lesz főszerep Siófokon, ahol idén második alkalommal rendezik meg a Balatoni Halfesztivált. A város legfiatalabb gasztronómiai rendezvénye tavaly ősszel, a várakozásokat is meghaladó népszerűségnek örvendett, és már a debütáláskor kiderült: a halak legjobb közege nem feltétlenül a víz, sokkal inkább a tányér. 

A siófoki éttermek séfjei tavaly már bebizonyították, hogy ha halas fogásokról van szó, a fantáziának nem kell határt szabni. A vendéglők lelkesedésére számítva a szervezők idén ismét kreatív halfőző versenyt hirdetnek, és bíznak abban, hogy a séfek friss, szezonális hozzávalókból olyan halas étkeket kreálnak, amelyek bizonyítják, a hal valóban az egyik legjobb falat. A különleges fogásokat az „éttermek utcájában” a közönség is megkóstolhatja, és remélhetőleg ismét kiderül: van élet a halászlén túl is. Csak ízelítőként: a tavalyi kreatív halfőző versenyre a helyi vendéglők olyan étkekkel neveztek, mint a zöldségekkel, sajttal töltött busafilé, vagy a Siófok legjobb halétele címet elnyert finomság, amelynek neve így hangzott: balatoni fogasfilé burgonyapikkelyben, rókagombás, pontybelsőséges rizottóval és mangó chutey-val. 
 
A Halfesztivál persze nemcsak ízletesen elkészített fogásként prezentálja az uszonyosokat, hiszen a vendégek akváriumokban elhelyezve, a természeteshez közeli állapotukban is megismerkedhetnek a hazai halfajok színe-javával, de a pikkelyesek a mozivásznon is megjelennek majd népszerű rajzfilmek főszereplőiként.  Siófok évek óta arra törekszik, hogy a város saját rendezvényei az igényes szórakoztatást szolgálják, ezért a fesztiválokon rendre a hazai könnyűzenei élet elismert szereplői lépnek fel élő műsorral. A II. Balatoni Halfesztivál programjai között olyan előadók érkeznek a Balaton-part legnagyobb városába, mint Péterfy Bori, és lesz Kiscsillag koncert is. 
 
A II. Balatoni Halfesztivállal Siófok ismét olyan többnapos rendezvényt igyekszik kínálni, ami a csúcsszezont követően is megmozgathatja azokat a vendégeket, akik legalább annyira kedvelik az őszi Balatont, mint amennyire a nyári forgatagot. 
 
A belépés ingyenes!

Részletes program később!

 

www.siofokportal.com

Ha tetszett a cikk, lájkold és írd le a véleményed!